x
PROF SARAÇOĞLU; PAPATYA BİTKİSİ!
17.11.2017

SİNÜZİT ŞİKAYETLERİNDE PAPATYA BİTKİSİ!

Sizlere Papatya bitkisinin özelliklerinden bahsedeceğim. Papatya özellikle sinüzit şikâyeti olan kişiler için mükemmel bir çözüm olacaktır. Papatya kürünün uygulaması çok kolaydır. Sinüzit şikâyeti olan birçok kişiye Papatya kürünü yıllardır öneriyorum. Bu uygulamanın sonuçları öylesine başarılı olmuştur ki uy­gulayan her kişi mutluluğunu bizimle paylaşmıştır. Sinüzit şikâyetlerinde papatya kürüne ekstra önerim ise biberiye yağıdır. Birkaç damla biberiye yağı ile etkiyi daha da artırabilirsiniz.

 

Geleneksel Türk Tıbbında ise deri yaraları, ağız yaraları ve hemoroit tedavisinde papatya haricen uygulanır. Aft yaralarında ise size önerim benimde papatya ve yoğurtotu bitkisidir. Bununla birlikte propolis kullanmanız da oldukça faydalı olacaktır.

 Sinüzit Şikayetleri Papatya Bitkisi İbrahim Saraçoğlu


Pek çok kadın regl dönemlerinde depresiftir. Regl dönemleri boyunca her gün tok karnına demleyip içecekleri bir bardak papatya çayı, depresif durumla­rına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Papatya, adeta reglden dolayı sıkıntılı ve depresif bir dönem geçiren kadınlar için özel olarak yaratılmış bir bitki çeşididir.

 

Mide ülseri şikâyeti olanlar, papatyayı rahatlıkla bitkisel çay olarak içebilirler. Özellikle çiçeklerinin içerdiği alfa-bisabolol maddesi ülsere karşı (antiulcer) etkilidir. Bu etkin madde aynı zamanda mide yanmasına karşı da etkisini gös­termektedir. Yapraklarında ve saplarında bulunan azulene maddesi de mide ülserine karşı etkilidir. Azulen antienflamatuvar özelliğinden dolayı kozmetik ürünlerinde de yer alır. Özellikle kır papatyasının yapraklarında ve saplarında bulunan apigenin maddesi, kadınların regl dönemlerindeki depresif durumları­na karşı etkili olan birkaç etkin maddeden biridir. Karaciğeri koruyan herniarin maddesi kır papatyasının tipik etkin maddelerinden biridir. Ayrıca, karaciğerin arındırılmasındaki rolü sinapic asitten kaynaklanmaktadır. Kır papatyasının zaman zaman bitkisel çayının içilmesi, karaciğer metabolizmasının sağlıklı ça­lışmasında ve karaciğerin arındırılmasında (hepato-detoxification) etkin rol oynamaktadır.

 

Siz de papatyaları mevsiminde toplayabilirsiniz. Çiçekleri tam olarak açtık­tan sonra en geç on gün içinde toplanmalıdır. Çok fazla beklemiş veya beyaz çiçek yaprakları kısmen dökülmüş olanları toplamayınız. Araç trafiğinin yoğun olduğu yol kenarlarında yetişenleri tercih etmeyiniz. Kurutacağınız papatyaları, belki tozludur diye kesinlikle yıkamayınız. Bu güler yüzlü çiçekleri topladıktan sonra, bir tahta veya bez üzerinde açık havada ve gölgede kurutmak gerekir. Kuruturken, naylon veya benzeri sentetik malzeme üzerine kesinlikle sermeyi­niz. Kuruduktan sonra cam kavanozda ve ışık almayan kapalı bir dolapta koru­ma altına almanız gerektiğini unutmayınız.

 

Sağlıklı diş etlerine mi sahip olmak istiyorsunuz?

 

Dişeti çekilmesi problemlerinde yabani kekik bitkisinin kullanımının yanı sıra Papatya bitkisinin de kullanılması fayda olacaktır. Bir su bardağı suda bir tutam (4-5 gram) kır papatyasını beş dakika ha­fif ateşte demleyiniz ve süzünüz. Ilıdıktan sonra diş fırçanızı içine daldırarak dişlerinizi fırçalayınız (diş macunuyla önceden fırçalamadan). Ara ara da diş etlerinize fazla bastırmadan hafif hafif fırçalayınız. Demlediğiniz papatya çayı bir defalık kullanım içindir. Ayda iki-üç defa uygulamanız yeterli olacaktır.

 

Bu sitede yer alan bilgiler, fotoğraflar ve yazılar kaynak gösterilerek dahi yayınlanamaz. Aksi halde yasal yollara başvurulacaktır. © 2016. Tüm Hakları Saklıdır, Kopyalanamaz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.