x
Kronik Kabızlık Problemi Olanlar Dikkat!
18.11.2013


Kronik Kabızlık Problemi Olanlar Dikkat!


Değerli okuyucu,

Seyahatlerde hijyenik tuvalet şartlarının bulunamaması veya dışkılama ihtiyacı geldiğinde tuvalet imkanın bulunamaması nedeniyle kişi dışkılama ihtiyacını tutmak zorunda kalabilir. Bu nedenle kabızlık baş gösterebilir. Böyle bir durumda bir-iki kez sinameke çayı içmek iyi bir çözüm getirebilir. Bağırsak florasını düzenlemek adına içinde Sinameki yaprağının da bulunan on bir farklı bitkiden oluşan form çayını da deneyebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki; tek başına sinameke çayı kesinlikle alışkanlık haline getirilmemeli ve uzun müddet (bir haftadan fazla) kullanılmamalıdır. Sinameke bitkisini kronik kabızlığa karşı kullanmayınız. Sinamekeyi bıraktığınızda kabızlık şikayetiniz daha şiddetli tekrar eder. 

Eğer kabızlığınız biyolojik bir nedene dayanmıyorsa beslenme şeklinizi değiştirmek zorundasınız. Benim bu konudaki öncelikli önerim beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tüketmektir ancak sürekli kepekli ekmek tüketmek de kabızlık nedenidir. Genel olarak kepekli ve lifli besinleri tükettiğiniz zaman mutlaka normalde içtiğinizden daha fazla su içmeniz gerekir. Aksi takdirde kabızlık kaçınılmazdır. Her insan kendisinde hangi besinlerin gaz ve hazımsızlık yaptığını bilir. Gaz ve hazımsızlığa neden olan bu besinlerden uzak durunuz. 


Kabızlığa Karşı Hangi Kürler Uygulanmalıdır?

Şiddetli kabızlık problemi çeken kişiler için pırasa yemeği mükemmel bir çözümdür. İlk günlerde sık sık tüketilecek olan pırasa yemeği bağırsak florasını hem düzene sokacak hem de kabızlığı yavaş yavaş ortadan kaldıracaktır.  Bağırsakların düzene girmesini sağlayan, pırasanın içerdiği zengin kükürt içerikli farklı etkin maddelerin varlığıdır. Pırasa, kükürt deposudur. Kimyası birbirlerinden tamamen farklı çok sayıda kükürtlü madde içerir. 

**Hazırlanacak pırasa yemeğinin pirinç ve havuç kullanılmadan hazırlanması gerekir.





-Kabızlığa karşı Cennet meyvesi (kaki veya Trabzon hurması) yine mükemmel bir çözümdür. Kabızlık şikâyeti çekenlerin mevsimi geldiğinde bol bol cennet meyvesi tüketmeleri faydalı olacaktır. 

-Taze portakal yaprağı, kronik kabızlık şikâyetlerine karşı mükemmel bir yardımcıdır. Portakal yaprağının kurutulmuşu amaca uygun değildir.

-Keçiboynuzu, ishale karşı mükemmel bir takviye olmasının yanında kabızlık şikâyeti olanların da tüketmesi gereken bir meyvedir. İshal veya kabızlık durumlarında bulunabiliyorsa çiğ olarak tüketilmesi etkili olacaktır. Bulunamaması durumunda keçiboynuzu pekmezi de kullanılabilir.  




Kabızlık ve Hemoroit



Kabızlık şikayetinize bağlı hemoroit probleminin gelişmesi durumunda  çoban çantası kullanılması faydalı olacaktır. 





Kabızlık Unutkanlık Yapar mı?

Kronik kabızlık şikayeti olanlarda "unutkanlık" şikayeti daha sık gözlenmektedir. Bu durumda kabızlık ve unutkanlık şikayetlerinin her ikisine de çözüm olacak kür;  akşam yatmadan önce  Taze sıkılmış 1 çay bardağı havuç suyudur.


Dikkat

-Kronik kabızlık veya sık sık kabızlık şikâyeti çeken kişilerin; karanfil kürünü uygulanmaması gerekir. 

-Fazla süt tüketimi hem kabızlık, hem şişkinlik, hem de sindirim tembelliği yapar. Eğer sütü severek içiyorsanız mutlaka beraberinde bir dilim kepekli
ekmek tüketiniz. Böylece hem şişkinliği hem de kabızlığı önlemiş olursunuz.

-Kabızlık şikâyeti olanların C-vitaminini fazla almamaları gerekir. 




DİKKAT

Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bitkinin raf ömrüdür. İkincisi bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır. Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur. Her bitkinin özelliğine göre uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir. Bazı bitkiler gölgede, bazıları güneşte, bazıları ise karanlıkta kurulması gerekir. En önemlisi ise kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır. Eğer doğru bitki türü değil ise kürün etkisini büyük oranda azaltmaktadır.

Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeyiniz. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.


T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.