x
Bademcik Enfeksiyonları ve Faranjit Şikayetleri
14.11.2013

BADEMCİK İLTİHABI, FARANJİT, KRONİK FARANJİT VE DİŞ ETİ İLTİHABINA KARŞI  ADAÇAYI & EBEGÜMECİ!


Adaçayı bitkisinin Latince adının ilk kelimesi olan "Salvia" korumak, korunmak ve muhafaza etmek anlamına gelmektedir. Adaçayı bitksinin içerdiği salvin, carnosol asiti ve cirsimaritin antibiyotik özelliği olan etkin maddelerdir. Özellikle salvin ve carnosol asidi, bakterilerde RNA-sentezini etkileyerek çoğalmalarını ve rejenerasyonlarını engellemektedir. Adaçayı bitkisinde bulunan önemli bir eterik yağ da içerdiği cineoldür. Cineol, öksürüğü engelleyici bir maddedir. Kısaca, Adaçayı bitkisi hem doğal bir antibiyotik hem de doğal bir öksürük engelleyicidir. 

Özellikle okul çağındaki çocuklar bademcik iltihaplanmasından dolayı günlerce yüksek ateşle yatmakta ve okullarından geri kalmaktadırlar. Bu durumlarda Adaçayı bitkisi ile yapılan gargara gerçek bir yardımcıdır. Adaçayı bademcik ve/veya boğaz iltihabının (faranjit) oluşumuna karşı gerçek bir koruyucu ve önleyici olarak Prof Saraçoğlu tarafından özellikle önerilmektedir.


BADEMCİK İLTİHABI ve FARANJİT ŞİKAYETLERİNDE ADAÇAYI NASIL KULLANILMALIDIR?



İlk günlerde gün boyu birkaç defa yapacağınız Adaçayı gargarası sizi yeniden dünyaya gelmiş gibi yapacaktır. Daha sonraki günlerde haftada birkaç defa Adaçayı bitkisi ile gargara yapmayı tekrarlamak sizi ve çocuğunuzu bademcik ve boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyacaktır.


Bademcik iltihabına Karşı Adaçayı Gargara İbrahim Saraçoğlu



Bademcik ve Boğaz Enfeksiyonlarına Karşı Adaçayı & Ebegümeci Gargarası!

Yaklaşık bir su bardağı suda bir tatlı kaşığı Adaçayı bitkisi ilave edilerek on dakika kapağı kapalı olarak demlenir. Günde iki-üç defa Adaçayı bitkisi ile gargara yapılır.
Ayrıca her gün beraberinde bir ay boyunca bir çay bardağı Adaçayı bitkisi içilmesi koruyucu ve önleyici olacaktır. Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde bekletmemalisiniz mutlaka süzüp ayırmalısınız. En doğru uygulama şekli akşam yatağa gitmeden önce ve sabah kalktığınızda kahvaltı sonrası dişlerin fırçalanmasından sonra yapılmalıdır.


NOT
Kronik durum mevcut ise yani sık sık tekrarlayan farenjit veya bademcik enfeksiyonu varsa bu taktirde adaçayı gargarasına 3-4 yaprak Ebegümeci bitkisi yaprağı ilave edilerek gargara suyu hazırlanmalıdır.

Dikkat
Faranjit ve bademcik problemi olanların Adaçayı bitkisi kürünü uygularken sigara ve asitli içeceklerden (kola, soda, maden suyu gibi) özellikle uzak durmaları gerekir. Buna paralel olarak diş ve ağız temizliğine de özen göstermek gerekir. Yemeklerden sonra mutlaka dişlerinizi fırçalayınız. Uygulamalarda belirtilen gargaraları mutlaka dişlerinizi fırçaladıktan sonra yapınız.

DİKKAT

Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bitkinin raf ömrüdür. İkincisi bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır. Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur. Her bitkinin özelliğine göre uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir. Bazı bitkiler gölgede, bazıları güneşte, bazıları ise karanlıkta kurulması gerekir. En önemlisi ise kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır. Eğer doğru bitki türü değil ise kürün etkisini büyük oranda azaltmaktadır.


Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, burada ki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız.





T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.